Wet Gemeentekieswet

Datum 04/08/1932

Inhoudstafel

  1. Titel I [Kiezerslijst (verv. W. 16 juli 1993, art. 296)]
  2. Titel II [Verdeling van kiezers en kiesbureaus (verv. W. 16 juli 1993, art. 303)]
  3. Titel III Kiesverrichtingen
    1. Hoofdstuk I Kandidaatstelling en stembiljetten
    2. Hoofdstuk II Inrichting van de stemlokalen en stemming
    3. Hoofdstuk III Stemopneming
  4. Titel IV Stemplicht en straffen
  5. Titel V [Verkiesbaarheid (verv. W.16 juli 1993, art. 337)]
  6. Titel VI Organieke bepalingen
  7. [Titel VIbis Bepalingen houdende organisatie van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)]
  8. [Titel VII De organisatie van de verkiezingen voor de binnengemeentelijke territoriale organen als bedoeld in artikel 41 van de grondwet (ing. W. 19 maart 1999, art. 4)]
    1. [Hoofdstuk I Kiezerslijst (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)]
    2. [Hoofdstuk II Verdeling van kiezers en kiesbureaus (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)]
    3. [Hoofdstuk III Kiesverrichtingen (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)]
      1. Afdeling 1 Voordracht van kandidaten en stembiljetten
      2. Afdeling 2 Inrichting van stemlokalen en stemming
      3. Afdeling 3 Stemopneming
    4. [Hoofdstuk IV Stemplicht en straffen (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)]
    5. [Hoofdstuk V Verkiesbaarheid (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)]
    6. [Hoofdstuk VI Organieke bepalingen (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)]
  9. Modellen

Inhoud

Titel I [Kiezerslijst (verv. W. 16 juli 1993, art. 296)] (... - ...)

Artikel 1. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 1bis. (... - ...)

[§ 1. Kunnen de hoedanigheid van gemeenteraadskiezer verwerven, de onderdanen van de andere Lid-Staten van de Europese Unie die, behalve wat betreft de nationaliteit, voldoen aan de andere kiesbevoegdheidsvoorwaarden bedoeld in artikel 1, §1, en die, overeenkomstig §2 van dit artikel, hun wil te kennen hebben gegeven om dit stemrecht in België uit te oefenen.

Voor de toepassing van het eerste lid worden de niet-Belgische onderdanen van de Europese Unie die in de bevolkingsregisters staan vermeld, geacht te voldoen aan de in 3° van artikel 1, §1, bedoelde voorwaarde.

§ 2. Om te kunnen worden ingeschreven op de in artikel 3, §1, bedoelde kiezerslijst, moeten de in §1 van dit artikel bedoelde personen bij de gemeente waar zij hun hoofdverblijfplaats hebben gevestigd, een schriftelijke aanvraag indienen overeenkomstig het door de Minister van Binnenlandse Zaken vastgestelde model met vermelding van:
1° hun nationaliteit;
2° het adres van hun hoofdverblijfplaats.

De artikelen 7bis en 13 van het Kieswetboek zijn mede van toepassing.

De kennisgevingen bedoeld in artikel 13 van het Kieswetboek worden echter door de betrokken parketten of griffies van de hoven en rechtbanken gedaan op uitdrukkelijk verzoek van de gemeentelijke overheden, wanneer deze laatste hebben vastgesteld dat de persoon die om zijn inschrijving op de kiezerslijst heeft gevraagd, onder de toepassing kan vallen van de maatregelen van uitsluiting of schorsing bedoeld in de artikelen 6 en 7 van het Kieswetboek.

Deze kennisgevingen worden binnen tien dagen na ontvangst van de aanvraag van de gemeentelijke overheid doorgestuurd. Indien er geen grond tot kennisgeving bestaat, wordt de gemeentelijke overheid daarvan binnen dezelfde termijn in kennis gesteld.

In geval van kennisgeving nadat de kiezerslijst is opgemaakt, wordt de betrokkene van deze lijst geschrapt.

Het college van burgemeester en schepenen controleert of de betrokkene de
kiesbevoegdheidsvoorwaarden vervult en indien dit het geval is, geeft het college bij ter post aangetekende brief aan de betrokkene kennis van zijn beslissing om hem in te schrijven op de kiezerslijst.

De inschrijving wordt in de bevolkingsregisters vermeld volgens de door de Koning vastgestelde nadere regelen.

Wanneer de aanvrager één of andere kiesbevoegdheidsvoorwaarde niet vervult, geeft het college van burgemeester en schepenen van de gemeente van zijn verblijfplaats hem bij ter post aangetekende brief kennis van zijn gemotiveerde beslissing om zijn inschrijving op de kiezerslijst te weigeren.

De beslissingen van inschrijving of van weigering van inschrijving op de kiezerslijst, worden opgesteld volgens de door de Minister van Binnenlandse Zaken vastgestelde modellen.

Onontvankelijk worden verklaard de aanvragen die worden ingediend tijdens de periode die begint op de datum van het opmaken van de kiezerslijst en afloopt op de datum van de verkiezing waarvoor ze werd opgemaakt

Buiten de periode bedoeld in het vorige lid kan iedereen die in de hoedanigheid van kiezer erkend is, schriftelijk verklaren dat hij van deze hoedanigheid afziet, bij de gemeente waar hij zijn hoofdverblijfplaats gevestigd heeft.

De erkenning in de hoedanigheid van kiezer blijft geldig zolang de betrokkene blijft voldoen aan de kiesbevoegdheidsvoorwaarden of zolang hij niet afgezien heeft van zijn hoedanigheid van kiezer, ongeacht de gemeente waar hij zijn verblijfplaats in België heeft gevestigd.

§ 3. Ingeval zijn aanvraag tot inschrijving als kiezer geweigerd wordt, kan de niet-Belgische onderdaan van de Europese Unie, binnen de tien dagen na de in §2, achtste lid, bedoelde kennisgeving, zijn eventuele bezwaren per aangetekende brief meedelen aan het college van burgemeester en schepenen. Het college doet binnen de acht dagen na ontvangst van het
bezwaarschrift uitspraak, en zijn beslissing wordt onmiddellijk per aangetekende brief betekend aan de betrokkene.

Als het college van burgemeester en schepenen bij zijn beslissing van weigering blijft, kan de niet-Belgische onderdaan van de Europese Unie, binnen de acht dagen na de in het vorige lid bedoelde kennisgeving, tegen deze beslissing een beroep aantekenen bij het Hof van Beroep.

Het beroep wordt aangetekend door middel van een verzoek aan de procureur-generaal bij het Hof van Beroep. Deze brengt het college van burgemeester en schepenen van de betrokken gemeente hiervan onmiddellijk op de hoogte.

De partijen beschikken, vanaf de indiening van het verzoek, over een termijn van tien dagen om nieuwe conclusies in te dienen. Na het verstrijken van deze termijn stuurt de procureur-generaal het dossier, samen met de nieuwe stukken of conclusies, binnen de twee dagen naar de hoofdgriffier van het Hof van beroep, die de ontvangst daarvan bevestigt.

De artikelen 28 tot 39 van het Kieswetboek zijn van toepassing.

§ 4. Indien de niet-Belgische onderdaan van de Europese Unie, na in de hoedanigheid van kiezer erkend te zijn, schriftelijk verklaard heeft bij de gemeente van zijn verblijfplaats dat hij van deze hoedanigheid afziet, mag hij pas na de gemeenteraadsverkiezingen waarvoor hij als kiezer ingeschreven was, een nieuwe aanvraag tot erkenning als kiezer indienen (ing. W. 27 januari 1999, art. 11, I: 9 februari 1999)].

Artikel 1ter. (31/01/2020- ...)

[De hoedanigheid van gemeenteraadskiezer kunnen eveneens verwerven de vreemdelingen op wie artikel 1bis niet van toepassing is, op voorwaarde dat:
1° die vreemdelingen bij de gemeente waar zij hun hoofdverblijfplaats hebben een schriftelijke aanvraag indienen overeenkomstig het model bepaald bij een koninklijk besluit vastgesteld na overleg in de Ministerraad, met vermelding van:
a) hun nationaliteit;
b) het adres van hun hoofdverblijfplaats;
c) een verklaring waarin de indiener van de aanvraag zich ertoe verbindt de Grondwet, de wetten van het Belgische volk en het Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden na te leven.
Aan de betrokkene wordt een attest van die verklaring overhandigd. Zo hij later een aanvraag indient om in een andere gemeente op de kiezerslijst te worden ingeschreven, legt hij dat attest voor; (ing. W. 19 maart 2004, art. 2, I: 3 mei 2004)]
2° [die vreemdelingen op het ogenblik van de indiening van de aanvraag vijf jaar ononderbroken hoofdverblijfplaats in België gedekt door een wettelijk verblijf kunnen laten gelden. (verv. W. 23 december 2005, art. 59, I: 9 januari 2005)]
[Artikel 1, §1, 2°, 3°, 4°, en artikel 1bis, §2, tweede en volgende leden, en §§3 en 4, zijn van toepassing op de in dit artikel bedoelde vreemdelingen (ing. W. 19 maart 2004, art. 2, I: 3 mei 2004)].

[De erkenning als kiezer voor de gemeente, die door de burgers met de Britse nationaliteit uiterlijk op 31 januari 2020 verworven is op basis van artikel 1bis, blijft geldig voor zover de betrokkenen aan de kiesvoorwaarden blijven voldoen, met uitzondering van de nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie, geen afstand hebben gedaan van de hoedanigheid van kiezer en uiterlijk op 31 juli 2024 vijf jaar ononderbroken hun hoofdverblijfplaats in België hebben.

De burgers met de Britse nationaliteit die aan de voorwaarden bedoeld in het derde lid voldoen, worden vrijgesteld van de in het eerste lid bedoelde inschrijvingsprocedure (ing. W. 13 augustus 2023, art. 2, I: 31 januari 2020)].

Artikel 2. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 3. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 4. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 5. (04/09/2011- ...)

Uiterlijk op 31 augustus zendt het gemeentebestuur twee exemplaren van de lijst der gemeenteraadskiezers aan de provinciegouverneur of zijn gemachtigde en aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen, zoals bedoeld in artikel 4, §1.

Voor de gemeenten van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest worden deze lijsten aan de gouverneur van het administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad of zijn gemachtigde gestuurd.

Voor de gemeenten Komen-Waasten en Voeren worden de in het eerste lid bedoelde exemplaren respectievelijk aan de arrondissementscommissaris van Moeskroen en aan de adjunct-arrondissementscommissaris van Tongeren gezonden

Artikel 6. (04/09/2011- ...)

...

Titel II [Verdeling van kiezers en kiesbureaus (verv. W. 16 juli 1993, art. 303)] (... - ...)

Artikel 7. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 8. (04/09/2011- ...)

Wat de gemeenten Voeren en Komen-Waasten betreft, wordt de bevoegdheid die toegekend is aan de provinciegouverneur of aan zijn gemachtigde respectievelijk uitgeoefend door de adjunct-arrondissementscommissaris van Tongeren en de arrondissementscommissaris van Moeskroen.

Artikel 9. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 10. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 11. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 12. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 13. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 14. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 15. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 16. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 17. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 18. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 19. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 20. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 21. (04/09/2011- ...)

...

Titel III Kiesverrichtingen (... - ...)

Hoofdstuk I Kandidaatstelling en stembiljetten (... - ...)

Artikel 22. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 22bis. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 23. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 23bis. (... - ...)

[§ 1. In de gemeenten van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest kan in de voordrachten melding worden gemaakt van de taalaanhorigheid van de kandidaten.

§ 2. De taalaanhorigheid van de belanghebbende wordt vastgesteld door een schriftelijke
verklaring ondertekend door:
1) hetzij ten minste 100 gemeenteraadskiezers die behoren tot de taalgroep waar de voordracht de belanghebbende bij indeelt;
2) hetzij ten minste twee leden van de Brusselse Hoofdstedelijke Raad, die behoren tot de taalgroep waar de voordracht de belanghebbende bij indeelt;
3) hetzij ten minste twee aftredende gemeenteraadsleden, die behoren tot de taalgroep waar de voordracht de belanghebbende bij indeelt, voor zover de taalaanhorigheid van deze leden werd vastgesteld, overeenkomstig de bepalingen van dit artikel (ing. W. 16 juni 1989, art. 2, I: 17 juni 1989)].

[Niemand mag, op straffe van nietigheid van de verklaringen, tegelijk twee verklaringen van taalaanhorigheid afleggen, de ene van Franse taalaanhorigheid en de andere van Nederlandse taalaanhorigheid. Indien een zelfde persoon achtereenvolgens verklaringen van verschillende taalaanhorigheid aflegt, stelt alleen de eerste verklaring zijn taalaanhorigheid geldig vast. Evenwel stelt tot de indiening van de akte van voordracht van de kandidaten voor de verkiezing van de gemeenteraad volgend op die van 8 oktober 2000 enkel de meest recente verklaring van taalaanhorigheid vast. (ing. W. 13 juli 2001, art. 3, I: 10 september 2001)]

[Voor de toepassing van het eerste lid, 1°, wordt de taalaanhorigheid van de
gemeenteraadskiezers bepaald door de taal waarin hun identiteitskaart opgemaakt is, of, wanneer zij in de twee talen opgemaakt is, door de taal van de specifieke vermeldingen die erop aangebracht zijn (ing. W. 16 juni 1989, art. 2, I: 17 juni 1989)].

Artikel 23ter. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 24. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 24bis. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 25. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 26. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 27. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 28. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 29. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 30. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 30bis. (... - ...)

[Voor de gemeenten Komen-Waasten en Voeren, alsmede voor de gemeenten genoemd in artikel 7 van de wetten op het gebruik van de talen in bestuurszaken, gecoördineerd op 18 juli 1966, maakt het hoofdstembureau achtereenvolgens het stembiljet op voor de verkiezing van de gemeenteraad en het stembiljet voor de verkiezing van de raad voor maatschappelijk welzijn, (verv. decr. 10 februari 2006, art. 15, I: 10 maart 2006)] [overeenkomstig de modellen die door de Vlaamse Regering worden vastgelegd (verv. W. 29 oktober 1990, art. 1, I: 8 december 1990)] [en met inachtneming van de in artikel 30 vervatte voorschriften.

De kleur van het stembiljet voor de verkiezing van de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn verschilt van die van het stembiljet voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad (verv. decr. 10 februari 2006, art. 15, I: 10 maart 2006)].

Artikel 30ter. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 31. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 32. (04/09/2011- ...)

...

Hoofdstuk II Inrichting van de stemlokalen en stemming (... - ...)

Artikel 33. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 34. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 35. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 36. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 37. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 38. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 39. (... - ...)

[... (opgeh. W. 5 juli 1976, art. 110, I: 8 augustus 1976)]

Artikel 40. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 41. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 42. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 42bis. (04/09/2011- ...)

...

Hoofdstuk III Stemopneming (... - ...)

Artikel 43. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 44. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 45. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 46. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 47. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 48. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 49. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 50. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 51. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 52. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 53. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 54. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 55. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 56. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 57. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 57bis. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 58. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 58bis. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 59. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 60. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 61. (04/09/2011- ...)

...

Titel IV Stemplicht en straffen (... - ...)

Artikel 62. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 63. (... - ...)

[... (opgeh. W. 5 juli 1976, art. 122, I: 8 augustus 1976)]

Artikel 64. (04/09/2011- ...)

...

Titel V [Verkiesbaarheid (verv. W.16 juli 1993, art. 337)] (... - ...)

Artikel 65. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 66. (... - ...)

[... (opgeh. W.16 juli 1993, art. 343, I: 9 oktober 1994)]

Artikel 67. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 68. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 68bis. (... - ...)

[... (opgenomen als artikel 72bis van de gecoördineerde nieuwe gemeentewet. Zie KB 30 mei 1989, B.S. 31 mei 1989, art.16, I: 1 juni 1989)]

Artikel 69. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 70. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 71. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 72. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 73. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Titel VI Organieke bepalingen (... - ...)

Artikel 74. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 74bis. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 75. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 76. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 76bis. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 77. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 77bis. (... - ...)

[§ 1. De artikelen 74 tot en met 77 zijn van overeenkomstige toepassing op de verkiezing van de schepenen bedoeld in (ing. W. 9 augustus 1988, art. 20, I: 13 augustus 1988)] [artikel 15, § 2, van de nieuwe gemeentewet (verv. W.16 juli 1993, art. 340, I: 9 oktober 1994)] [met dien verstande dat alleen de gemeenteraadsleden een bezwaar mogen indienen.

§ 2. In geval van geschil met betrekking tot de verkiezing van de raadsleden en van de schepenen van de gemeenten Komen-Waasten en Voeren, wordt de bevoegdheid van de (ing. W. 9 augustus 1988, art. 20, I: 13 augustus 1988)] [... geschr. decr. 10 februari 2006, art. 68, I: 14 juli 2006)] [ deputatie van de provincieraad zoals omschreven (ing. W. 9 augustus 1988, art. 20, I: 13 augustus 1988)] [in titel VI (verv. W.16 juli 1993, art. 340, I: 9 oktober 1994)] [uitgeoefend door het college van provinciegouverneurs bedoeld in artikel 131bis van de provinciewet (ing. W. 9 augustus 1988, art. 20, I: 13 augustus 1988)].

[§ 3. Voor de gemeenten van het administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad worden de bevoegdheden van de (ing. W.16 juli 1993, art. 340, I: 9 oktober 1994)] [... geschr. decr. 10 februari 2006, art. 68, I: 14 juli 2006)] [deputatie uitgeoefend door het college vermeld bij artikel 83quinquies, §2, van de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen, ingevoegd bij artikel 59 van de bijzondere wet van 16 juli 1993 tot vervollediging van de federale Staatsstructuur.

De bevoegdheden van de griffier worden uitgeoefend door de secretaris van dat college (ing. W.16 juli 1993, art. 340, I: 9 oktober 1994)].

Artikel 78. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 79. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 80. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 81. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 82. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 83. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 mei 1989, art. 2, I: 1 juni 1989)]

Artikel 84. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 84bis. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 85. (04/09/2011- ...)

...

[Titel VIbis Bepalingen houdende organisatie van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)] (... - ...)

Artikel 85bis. (01/03/2012- ...)

...

Artikel 85ter. (01/03/2012- ...)

...

Artikel 85quater. (01/03/2012- ...)

...

Artikel 85quinquies. (01/03/2012- ...)

...

Artikel 85sexies. (01/03/2012- ...)

...

Artikel 85septies. (01/03/2012- ...)

...

Artikel 85octies. (01/03/2012- ...)

...

Artikel 85novies. (01/03/2012- ...)

...

Artikel 85decies. (01/03/2012- ...)

...

Artikel 85undecies. (01/03/2012- ...)

...

[Titel VII De organisatie van de verkiezingen voor de binnengemeentelijke territoriale organen als bedoeld in artikel 41 van de grondwet (ing. W. 19 maart 1999, art. 4)] (... - ...)

[Hoofdstuk I Kiezerslijst (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)] (... - ...)

Artikel 86. (... - ...)

[De bepalingen van de artikelen 1 (ing. W. 19 maart 1999, art. 4, I: 10 april 1999)][,1bis en 1ter (verv. W. 19 maart 2004, art. 4, I: 3 mei 2004)] [van deze wet zijn van overeenkomstige toepassing op de verkiezing voor de districtsraden, met dien verstande dat men ingeschreven moet zijn in het bevolkingsregister van de gemeente, als woonachtig in het desbetreffende district om kiezer te kunnen zijn voor de verkiezingen van de districtsraad. (ing. W. 19 maart 1999, art. 4, I: 10 april 1999)]

Artikel 87. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 88. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 89. (04/09/2011- ...)

...

[Hoofdstuk II Verdeling van kiezers en kiesbureaus (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)] (... - ...)

Artikel 90. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 91. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 92. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 93. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 94. (04/09/2011- ...)

...

[Hoofdstuk III Kiesverrichtingen (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)] (... - ...)

Afdeling 1 Voordracht van kandidaten en stembiljetten (... - ...)

Artikel 95. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 96. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 97. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 98. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 99. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 100. (... - ...)

[... (opgeh. W. 26 juni 2000, art. 10, I: 24 juli 2000)]

Artikel 101. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 102. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 103. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 104. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 105. (04/09/2011- ...)

...

Afdeling 2 Inrichting van stemlokalen en stemming (... - ...)

Artikel 106. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 107. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 108. (04/09/2011- ...)

...

Afdeling 3 Stemopneming (... - ...)

Artikel 109. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 110. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 111. (04/09/2011- ...)

...

[Hoofdstuk IV Stemplicht en straffen (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)] (... - ...)

Artikel 112. (04/09/2011- ...)

...

[Hoofdstuk V Verkiesbaarheid (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)] (... - ...)

Artikel 113. (04/09/2011- ...)

...

[Hoofdstuk VI Organieke bepalingen (ing. decr. 10 februari 2006, art. 28)] (... - ...)

Artikel 114. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 115. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 116. (04/09/2011- ...)

...

Artikel 117. (04/09/2011- ...)

...

Modellen (... - ...)

BIJLAGE (... - ...)

modellen: niet opgenomen


Vlaamse Codex, officiële website van de Vlaamse Overheid - https://codex.vlaanderen.be
Geconsolideerde versie die geldt op 05/07/2024